חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מי אמר שהמחאה לא משפיעה? 9 נקודות שינוי קריטיות

אני שומע אנשים שאומרים שהמחאה לא משפיעה, וזו טעות גדולה. אנשים רוצים תוצאות מהירות ומוחשיות וזה דבר טבעי אבל אסור לטעות ולחשוב שלמחאה אין חשיבות, הנה כמה נקודות שיבהירו את חשיבות המחאה:

| און עזריאל


1. הרתעה

גם היום חברי הקואליציה נמנעים מלעשות מהלכים קיצוניים מחשש לליל גלנט נוסף, ללא מחאה ההתדרדרות הייתה יותר מהירה.

2. תקווה

עמידה עם עשרות אלפי אנשים שנלחמים לצדך כל שבת משמרת את התקווה שננצח ונתקן, גם ברמה האישית וגם ברמה הקבוצתית.

3. שימור הלהבה

ליל גלנט לא קרה בואקום, ללא המחאה שקדמה לליל גלנט, זה לא היה קורה, לפחות לא באותן עוצמות. וגם עכשיו, כשיגיע הטריגר שיעיר עוד ציבורים חשוב שתהיה להבה דולקת, שתתפרץ בעוצמות.

4. בידול

המחאה מסמנת למנהיגי העולם שממשלת ישראל לא מייצגת חלקים גדולים בציבור, הבידול הזה גורם להם להפריד בין הממשלה לאזרחים, ויש לזה השלכות חשובות בכל התחומים, למשל איך יראו הסנקציות אם הן יגיעו, הבידול גם נותן לאותם מנהיגים תקווה לא לוותר על ישראל.

5. חיזוק שומרי הסף

המחאה שומרת ומחזקת את שומרי הסף

6. סולידריות

המחאה הזו, להבדיל ממחאת קפלן או בלפור, כוללת את הדרישה להשבת החטופים. כשאנחנו מתייצבים לצד משפחות החטופים, אנחנו לא משאירים אותן לבד ומפחיתים מחוויית חוסר האונים המציפה. כנ״ל כשאנחנו מפגינים כתף אל כתף עם מפונים מהעוטף ומהצפון שאיבדו את עולמם בעקבות ה-7.10, ועם חיילים שעברו חוויות קשות בעזה במלחמה שתכליתה לשמור על שרידות הממשלה.

7. הקלה במצוקה הנפשית

מחקר שלנו מתקופת מחאת קפלן הראה שהשתתפות תדירה בהפגנות מקלה על המצוקה הנפשית הקשה שבהכרח מתעוררת במצב חירום ממושך ואל מול שבר חברתי גדול ואמון מרוסק במוסדות השלטון. העשייה משיבה חוויה של השפעה ואמון ביכולתנו לתקן.

8. להיסטוריה

זה שם אותנו בצד הנכון של ההיסטוריה.

תגובה אחת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן