חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

– הפנים שמאחורי המאבק –

המחאה מייצגת את היהדות והיא לטובת כל שבטי ישראל – ד״ר אילן סמיש

שם: אילן סמיש


גיל: 50


מקום מגורים: תל אביב


מצב משפחתי: בזוגיות. אבא לשני ילדים (בן שלומד בישיבת מרכז הרב ובת במכללה התורנית למורים "המכללה"). בראש השנה מצפה להיות אבא מחדש


עיסוק מקצועי:  מעצב חלבונים. מייסד ומנכ"ל "אמאי חלבונים" – סטארטאפ שמוציא השנה לשוק חלבון מתוק מעוצב מחשב שמאפשר הפחתה של עד 70% מהסוכר המוסף ללא פגיעה בטעם, בריאות, קיימות ומחיר. אמאי ('מתוק' ביפנית) זכתה בפרסים רבים ובהם סטארטאפ האימפאקט המוביל בעולם (מתוך 2,000 חברות).


מראיין: גבע קרא עוז

  1. מתי הצטרפת להפגנות נגד ההפיכה המשטרית?
    "בתחילת המחאה (פברואר) הצטרפתי להפגנות. הרגשתי שכל אחד מדבר לקהל יעד שלו תוך יצירת קיטוב. הרגשתי שהמחאה אינה עניין של ימין או שמאל, חילונים או דתיים, פריווילגים מול 'ישראל השניה' ושצריך לעצור את השיסוי, הפילוג וההסתה. דרך פעילות בצוות הכנסת של מחאת ההייטקיסטים הגעתי לוועדת חוקה חוק ומשפט שם, לאחר יומיים ארוכים קיבלתי רשות דיבור, ופניתי לאחיי המסורתיים והימניים בסרטון שהפך ויראלי"
  1. באלו הפגנות/אירועים אתה נוהג להשתתף?
    "משתתף בכל מקום שהזמן מאפשר. הרבה פעמים מתלבט לאן ללכת כשהזמן לא מאפשר ללכת להכל – הפגנות גדולות, תמיכה בעצורים או פעולות יותר מיוחדות של אחים לנשק או של מפגשי שיח. נואם כל מוצ"ש ולרוב ביותר ממקום אחד – מקפלן ועד צמח ובאר שבע. משתמש במדף הספרים היהודי – פרשת השבוע ואחרים תוך הדגשה כיצד המחאה מייצגת את היהדות וכיצד היא למען טובתם של כל פסיפס שבטי ישראל". פעיל במחאת ההייטקיסטים (כולל צוות כנסת) ובאחים לנשק (כולל צוות פגישות עם רבנים) ופורומים אחרים."

  2. מה מניע אותך להיות פעיל במאבק?
    "אני אוהב חמצן …והמאבק הזה הוא על חמצן! הזכות לנשום ולחיות במדינה עם שוויון, צדק ו…אחדות שבנינו פה מאז קום המדינה. אחדות שגורמת לנו להתאחד בשעת משבר. אחדות שגורמת לנו לא לנסוע ביום כיפור, גם אם אנו לא מאמינים בפן הדתי של היום. אחדות שמאפשרת למשפחה כמו שלי להיות ביחד. מעבר לזה, אני פעיל כי אם המאבק לא יצליח, לא תהיה לי עבודה כי איאלץ להעביר את הסטארטאפ שלי לחו"ל ואני לא רוצה לעזוב את הארץ. דרך אגב, עד היום העסקנו 300 ספקים בישראל, מעל 40 עובדים ומעל 20 סטודנטים והמגמה היא רק שנגדל".

  3. מה לדעתך הן מטרות המאבק – אלו הישגים אתה חושבת שהוא צריך להשיג, בטווח הקצר/הארוך?
    "יש מטרה אחת עליונה של להיות עם חופשי בארצנו, של לבצר את הד-מו-קרט-יה לרבות הפרדות הרשויות. מטרות משנה הן הפחתת השחיתות, הגדלת האחדות, חיזוק הכלכלה והפיכת הרוב לפחות דומם".

    איך את/ה מרגיש/ה שהמצב הפוליטי והמאבק משפיעים על חייך האישיים?
    "יש בעיה, שגם אם קמים שעה מוקדם יותר כל יום, יש רק 25 שעות ביום. כלומר, גם אם מותחים את הכל, הזמן הוא משאב מוגבל והמחאה היא משאבת זמן שפוגעת בזמן עם המשפחה וחברים. יש גם השפעה מבורכת של משמעות מלהיות חלק ממלחמת עצמאות לדורות קדימה ומהצלחות להשהות (גם אם בינתיים רק ב-"ה") תהליכים הרסניים"

  4. תוכל לשתף ברגע מיוחד/יוצא דופן במאבק, שנחרט בך?
    "יש רגעים רבים שנחרטו בי. הופתעתי מעוצמת התגובה לנאום שלי מתחילת בועדת החוקה, חוק ומשפט …שלטענת 'יאללה תקווה' הפך לקליפ הכי ויראלי במחאה. חשבתי שדיברתי בעיקר לצד היותר מסורתי וימני במפה אך קיבלתי אלפי תגובות מכל המגזרים. נחרטו בי מספר מפגשים עם רבנים מובילים בחברון, ירושלים ות"א שצמאים להקשיב וגם לספר על מכאוביהם והעוולות שלהם. הם מופתעים מעוצמתנו ולאט לאט מבינים שהרפורמה לא תפתור את הבעיות שלהם. מעל הכל, נחרטו בי כמה שיחות עם הבן שלי"

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מחאות | הפגנות | מעקב חקיקה | קבוצות מאבק | עדכונים מהשטח:
כל מה שחשוב למחנה הדמוקרטי-ליברלי - אצלך בווצאפ

דילוג לתוכן