חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

ועכשיו לעליית מדרגה – סובב כנסת 24/7

״כל אישה ואיש  לוקחים תיק, מים, דגל, כובע. עולים יחד לירושלים, מתיישבים על הכבישים הסובבים את הכנסת. מי שיוכל להשתתף רק בחלק מהזמן – יבוא למשמרות.
עד מתי?
עד שהממשלה תודיע שהיא מבטלת לחלוטין את חוקי הדיקטטורה. לא דוחה. לא משהה. מבטלת. הצטרפו אלינו לקבוצה שתוודא שבעלייה הבאה לירושלים לא יחזירו אותנו הביתה אחרי חמש שעות עם הבטחה לשיחות הידברות או עם הקמת ועדת שקר כלשהו.״

בשבוע ה-20 של המאבק נגד ההפיכה המשטרית, מחפשים לא מעט כיוונים חדשים להמשך. בשבועות האחרונים החלה ליזום טליה גושן, כיוון שכזה: מאבק אזרחי ממושך מול המשכן.


 

שלום טליה, ספרי לנו קצת על עצמך

"אני מפיקת קולנוע וטלויזיה בעברי וכיום בעלת 'אולפני אדיט' אולפני עריכה והפקה בתל אביב. ב-15 השנים האחרונות משמשת כרבּה חילונית ועורכת טקסים, ומגשרת מיישבת סכסוכים מורכבים בתחום התקשורת והמשפחה בדגש בין דתי ורב תרבותי.  
אני מקימת ומנהלת קהילת 'יצירה ישראלית חופשית' – קבוצה של כ-2,000 אנשים מתחומי התקשורת, התרבות, האמנות וההגות שעובדים בשטח ביותר מ-40 קבוצות עבודה ביוזמות שונות ומגוונות עבור המחאה. בקבוצות אנחנו עוסקים בתחומים שונים של קישור לעיתונות ולמדיה, הסברה, חינוך, הידברות וגישור, לחץ על בכירים בארץ ובחו"ל, הפקת תכנים, עצומות, מכתבים, קבוצות חשיבה העוסקות ביום שאחרי ועוד".

מתי הצטרפת למאבק?

"בזמן מחאת בלפור הקמתי קבוצת מחאה בתל אביב. נפגשנו לנופף בדגלים שחורים ובדגלי ישראל כל שבוע ולעיתים אף יותר. הייתי פעילה גם בבלפור וכשהשלטון התחלף הקבוצה נרדמה. מיד עם פרוץ המחאה עוררתי לחיים את הקבוצה (ששמה היה 'עומדים ביחד בתל אביב') ומהר מאד התחלתי  לחבר חיבורים בין אנשיה המקוריים, לאנשי קולנוע טלוויזיה ותקשורת הבאים מהעולם המקצועי הקודם שלי, אנשי ונשות חינוך, תרבות והגות המגיעים מעולם הרבנות והליווי בו אני פועלת ביום יום שלי לאנשי חזון, עסקים, חברה וחברים כמובן שאותם אספתי בדרך. הרעיון היה פחות עבודת חיילים/פעילים בשטח ויותר עבודת חיבורים בין תחומיים. בעיני צוות חשיבה – ולא משנה במה עוסק – שמורכב מעיתונאים, אנשי הגות, אמנים, רבנים ויזמים, הוא בהכרח עשיר יותר, פורה יותר, יצרני יותר מצוות המורכב מעיתונאים בלבד או אנשי חינוך בלבד או ממוסיקאים בלבד. לשמחתי צוותים רבים שלנו נראים ככה – מיקס אנד מאץ׳ כזה – וכל עוד זה יהיה תלוי בי, אקדש את הגישה הזו".

מהן מטרות המאבק עבורך?

"המטרה המיידית מבחינתי במחאה היא עצירת ההפיכה המשטרית והחקיקה הלא דמוקרטית. המטרה העיקרית והבסיסית בעיני ביום שלאחר עצירת ההפיכה היא הקמת תנועה שתכשיר את הלבבות לשינוי עומק בשיטת המשטר שלנו, פירוק המנגנונים השלטוניים המושחתים המתנהלים על בסיס אמות מידה של דיבור שקרי כברירת מחדל, שוחד ושחיתות שלטונית כנתון קבע. תנועת תיקון רחבה – חברתית, שלטונית. חברה. שוויון. אמת. דמוקרטיה".

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מחאות | הפגנות | מעקב חקיקה | קבוצות מאבק | עדכונים מהשטח:
כל מה שחשוב למחנה הדמוקרטי-ליברלי - אצלך בווצאפ

דילוג לתוכן