ביבי: "האחריות על ביטחון מדינת ישראל היא של הקברניט המופקד, ראש הממשלה"

דברי בנימין נתניהו, ועדת וינוגרד, 2010:

"האחריות של הקברניט היא של ראש הממשלה… ההחלטות המרכזיות על שינוי המדיניות באו ממני כראש הממשלה, כי ראיתי את אחריותי להיות גורם פעיל ולא סביל, מנחה מדיניות… תפקידו של שר הביטחון הוא משני. תפקידה של מערכת הביטחון הוא משני. לפי דעתי, האחריות על ביטחון מדינת ישראל היא של הקברניט המופקד, ראש הממשלה. אתה נבחר על מנת לדאוג לביטחון של המדינה, ואתה צריך להיות פעיל בהנחיית התפישות בין המלחמות וגם תוך כדי המלחמות…

כפי שאני ראיתי את תפקידי, ראש הממשלה הוא זה שצריך לעבד את האסטרטגיה הכוללת. זה לא דבר של פקידות או אחרים. האחריות לביטחון המדינה, לביטחון הלאומי שלנו, היא בידיים של ראש הממשלה. אתה מקבל את הפיקדון. הפיקדון הוא המדינה, ורווחתה, אבל בסופו של דבר, לפני כל דבר אחר, ביטחונה…

יש שתי גישות שמקובלות בעניין הזה, ואני שולל אחת מהן לחלוטין. האחת אומרת שראש הממשלה, הדרג המדיני, ממנה, תפקידו למנות מפקדים, נקווה שהם מפקדים טובים, ובזמן מלחמה או הכנות למלחמה הוא נותן להם לעשות את שלהם. תפקידו רק למנות אותם. הגישה השנייה אומרת שתפקידו לא רק למנות אותם, אלא גם להנחות אותם בדברים המרכזיים. גם אם הוא שואב מהם או מכתיב להם, הוא בסופו של דבר צריך להחליט ולהנחות. אני דגלתי בשיטה הזאת ואני דוגל בה גם היום. אתה לא יכול למנות מישהו לראש הממשלה במדינת ישראל, בלי שתהיה לו יכולת לעצב תפישה מדינית ביטחונית, כי אז המערכות שולטות ולא שולטים במערכות. אני כקברניט רוצה לשמור לי את הזכות למנות את ראשי המערכות.
אתה חייב להיות גורם אקטיבי. האם יש לך אג'נדה? אתה חייב לבוא עם אג'נדה. בשביל מה אתה שם? אתה מנהיג ולא מונהג".

מקור: https://www.haaretz.co.il/news/politics/2010-12-14/ty-article/0000017f-df32-d3ff-a7ff-ffb22f200000
"האחריות לביטחון מדינת ישראל היא של ראש הממשלה". צילום: אבי אוחיון, לע"מ CC BY-SA 3.0

3 תגובות

  1. כולנו יודעים על ביבי, בהבה ובובו. לכן כולנו אחראים על כל מה שנשאר נטוש אחראים עד אשר נמנה אחראים כפי שצריך. גם אז, אנחנו לא לגמרי משוחררים.
    אנג'לו איידן

    1. ינואר 2008
      מתוך וויקיפדיה :
      ״ועדת וינוגרד (שמה הרשמי: הוועדה לבדיקת אירועי המערכה בלבנון 2006) היא ועדת בדיקה ממשלתית בראשות השופט בדימוס ד"ר אליהו וינוגרד, לחקר אירועי מלחמת לבנון השנייה והאירועים שקדמו לה, שמונתה ב-17 בספטמבר 2006. ב-30 באפריל 2007, פרסמה הוועדה דו"ח חלקי. ב-30 בינואר 2008 לאחר שנה וארבעה חודשים מהקמתה פרסמה הוועדה את הדו"ח הסופי שלה, וסיימה את תפקידה.״

      לינק
      https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%95%D7%A2%D7%93%D7%AA_%D7%95%D7%99%D7%A0%D7%95%D7%92%D7%A8%D7%93

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן