חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

– הפנים שמאחורי המאבק –

הגענו למצב בו הקיום של מדינת ישראל נמצא בסימן שאלה – יניב גורליק

שם: יניב גורליק


גיל: 20


מקום מגורים: נתניה


מצב משפחתי: רווק


מראיין: גבע קרא עוז

  1. מתי הצטרפת להפגנות נגד ההפיכה המשטרית?

    "מהתחלה, כשההפגנות התחילו במרכז חורב. הפגנתי גם לפני שממשלת השינוי הוקמה, וקידמתי לפני ממשלת השינוי הפגנה בגשר השלום בנתניה"

  1. באלו הפגנות/אירועים אתה נוהג להשתתף?

    "הפגנות בגשרים, בצומת, הפגנות מרכזיות או בהפגנות מול בתים של חברי כנסת"

  2. מה מניע אותך להיות פעיל במאבק?
    "הרצון לחיות במדינה מתוקנת, לחיות במדינה שמשרתת את אזרחיה ולא את הפוליטיקאים".
  1. מהן לדעתך מטרות המאבק – אלו הישגים אתה חושב שהוא צריך להשיג, בטווח הקצר/הארוך?

    "לטווח הארוך, אם אנחנו רוצים שהמדינה תמשיך להתקיים, אנחנו חייבים לא להיות סבלניים ולהכיל משהו שהוא מהותית לא תקין, להיות ביקורתיים וגם להיות ריאליים. הגענו למצב בו הקיום של מדינת ישראל נמצא בסימן שאלה בגלל סוגיות שהיה צריך לפתור ולא פתרנו אותן.

    צריך קודם כל למנוע את ההפיכה המשטרית ומשם להתחיל לבסס חוקה שיש לה יסודות שהם לא רק ממגילת העצמאות אלא על ערכים של יושרה וצדק, ומשם להתחיל, על בסיס המגילה הזו, להתחיל לחוקק חוקים שיבססו את היושרה והצדק במדינה כדי למנוע את מה שקורה עכשיו. חשוב גם לסדר את הפוליטיקה מחדש כי לא ייתכן שיש לגיטימציה לפוליטיקאים מושחתים או לפוליטיקאים שרוצים לעשות הון על הגב שלנו".

  2. איך אתה מרגיש שהמצב הפוליטי והמאבק משפיעים על חייך האישיים?
    "קודם כל בשאלות רבות שאנשים מפנים אליי, גם מעורבים במחאה וגם מבחוץ. לכל אחד יש דעות שונות. לצערי, לפעמים אם רואים אותך עם סמלי המחאה, זה יכול להתפתח לאלימות".
  1. תוכל לשתף ברגע מיוחד/יוצא דופן במאבק, שנחרט בך?

    "הנעתי באחרונה יוזמה, שיהיה משהו בקפלן בערב יום העצמאות וראיתי שיש מלא אנשים שרצו להגיע. בסופו של דבר המטה המרכזי לקח את הארגון של הדבר הזה. שבאותו ערב בטלוויזיה הראו אותנו במסך מפוצל במקביל לטקס המשואות, זה היה רגע ששמחתי לראות והרגשתי שבלעדיי זה לא היה קורה, שיש כזה היקף של מחאה אזרחית וחגיגה אזרחית בערב יום העצמאות, בנוסף הנעתי עוד כמה הפגנות מול פוליטיקאים מול מירי רגב, מול ניר ברקת ועוד, נגד ההפיכה המשטרית.
    בניגוד לבעבר, כשלא הייתה היענות של אנשים, היום אתה רואה שאתה מארגן תוך זמן קצר יחסית ומלא באים, כי יש מודעות לחשיבות המאבק לדמוקרטיה".

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן