כדי שלשלטון לא יהיה כוח בלתי מוגבל, הדמוקרטיה עומדת על 3 רשויות שמפקחות אחת על השנייה. זהו הבסיס לדמוקרטיה: מחוקקת (כנסת), מבצעת (ממשלה), רשות שופטת (בית המשפט).
בישראל בפועל 2 רשויות: הממשלה והכנסת פועלות כרשות אחת, ולכן הרשות היחידה שיכולה לבקר את השלטון היא השופטת. אם הרפורמה תצא לדרך נשאר עם רשות אחת שהיא השלטון. ללא רסן ועם כוח בלתי מוגבל. זו דיקטטורה. וככה ישראל תשנה את צורת המשטר מדמוקרטיה לדיקטטורה.
השופטים נבחרים בוועדה לבחירת שופטים שבה לא רק שאינם רוב אלא שהם 1/3 מההרכב. הוועדה הוקמה ב-1953, בעקבות חקיקת חוק השופטים. הרכב הוועדה נועד להפחתת לחצים פוליטיים בבחירה והיא מונה:
2 שרים: שר המשפטים ושר נוסף
2 חברי כנסת (שנבחרים ע״י הכנסת)
2 חברי לשכת עורכי הדין (שנבחרים בבחירות חשאיות על ידי המועצה הארצית של הלשכה)
1 נשיא בית המשפט העליון
2 שופטים מבית המשפט העליון (שמתחלפים כל 3 שנים)
מאז הקמתה 3 שרי משפטים עשו שינויים מהותיים בתחום:
⇐ השר דניאל פרידמן בלם את המינויים בפועל לעליון (שהיו פעם מסלול ישיר למינוי קבע)
⇐ השרה איילת שקד גיבשה רוב בוועדה כדי להעביר את המינויים שלה בכל הערכאות
⇐ השר גדעון סער תיקן את החוק וכעת הרוב בוועדה למינוי שופטים לעליון הוא 7 מתוך 9 חברי הוועדה.
ולהסבר של המשפטנים על מינוי שופטים↓
באף מדינה דמוקרטית אין את כל המאפיינית שב״רפורמת לוין״ והנה הטבלה שמייצגת את שקר ה"ככה זה גם בעולם".
את הטבלה הכינו מומחים למשפט חוקתי ובינלאומי מכמה פקולטות למשפטים: פרופ' יניב רוזנאי וד"ר אדם שנער (אוניברסיטת רייכמן), פרופ' אליאב ליבליך (אונ' ת"א), ד"ר תמר הוסטובסקי (הקריה האקדמית אונו) וד"ר נדיב מרדכי (המכון הישראלי לדמוקרטיה).
הטבלה מרחיבה בסעיפים שונים, לדוגמא:
הסברי "רפורמת לוין״ כוללים קביעות שמאפיינים דיקטטוריים יחזקו את הדמוקרטיה, ולצדם סילופים המוצגים כעובדות. מומחים למשפט בדקו ומצאו כי אין מדינה דמוקרטית בה יש את כל המאפיינים שבתוכנית של לוין – כמו שראינו למעלה. והנה הדברים גם על פי ניתוח כתב המשפט של ערוץ 13, ברוך קרא:
פרופסור סוזי נבות מרחיבה את ההסבר לגבי ההבדלים בינינו לבין העולם: ״לנו אין חוקה חזקה ושלמה. יש לנו חוקי יסוד חלשים. אין לנו גם קונגרס וגם סנאט. אין נשיא שיכול להטיל וטו על חקיקה. אין לנו בתי משפט בינלאומיים מעלינו.
שמחה רוטמן עצמו, האיש שמקדם במהירות את עקרונות ״הרפורמה המשפטית״, מסביר את מטרותיה, והן אינן שיפור המצב של האזרח מול התורים בבתי המשפט, לא התייעלות ולא תיקון בעיות שנתגלעו עם השנים. המטרה של ״הרפורמה״ היא כוח בלתי מוגבל לקואליציה (ששולטת כידוע בכנסת):
| שמחה רוטמן |
כתב המשפט ברוך קרא
כדי להכשיר את פסקת ההתגברות, לוין ורוטמן מהדהדים שני שקרים: אהרן ברק יצר את המהפכה החוקתית ושחברי הכנסת ב-92' לא ידעו שהם מעניקים לביהמ"ש סמכות לפסול חוקים. הפרוטוקולים מוכיחים שהיה דיון ער בעניין בוועדת חוקה וגם במליאת הכנסת בדיוק נושא זה. להלן ההוכחות: בכתבה המלאה של ברוך קרא בוואלה
או במילותיו של השופט והיועמ״ש לשעבר יהודה ויינשטין:
היועמ״ש לשעבר יהודה ויינשטיין